Shiatsu & Massagetherapie:

 

Wanneer er klachten zijn in het lichaam, is het lichaam uit balans. De massages hebben voornamelijk als doel blokkades (triggerpoints) op te heffen, spieren te ontspannen en het zenuwstelsel weer in balans te brengen. In vele gevallen komen de klachten voort uit een onbalans tussen lichaam en geest. Een onbalans in de werking van onze zenuwstelsel. We handelen veelal vanuit onze sympatische deel van het zenuwstelsel, wat staat voor werken, vechten en vluchten. Waarbij de ademhaling versneld is, je spierspanning verhoogd is en je hartslag sneller gaat. Tijdens de massages wordt het parasympatische deel van het zenuwstelsel geprikkeld. Hierdoor kom je in een trofotrope toestand. Wat staat voor rust, ontspanning, herstsel en opbouw. Je lichaam heeft rust nodig om zich weer te kunnen herstellen. In die rust wordt het zelfhelend vermogen van het lichaam aangewakkerd. De spieren ontspannen, de pijn word verminderd of verdwijnt, de bloeddruk daalt, afvalstoffen worden beter afgevoerd en het immuunsysteem word aangesterkt. Als manueel praktizijn maak ik gebruik van verschillende massage technieken met een groot voorkeur voor de Shiatsu drukpunt massage. De technieken worden gecombineerd of los van elkaar gebruikt. Dit is afhankelijk van de klachten en wensen van een cliënt.

 

De massage kan onder andere worden ingezet bij:

pijn (chronische)

stress (chronische)

spanning

te hoge spiertonus

nek- schouderklachten

rugklachten

hoofdpijn

slecht slapen

aspecifieke vermoeidheid

storingen in de organen (bv. spastische darm)

hormonale klachten (bv. menstruatieklachten)

overgevoeligheid (allergiën bv. hooikoorts)

fibromyalgie (meer informatie hierover zie verder op pagina, shiatsu en fibromyalgie) etc.

 

Afhankelijk van de klachten en behoeften van cliënten,  wordt  een behandeling samengesteld. Bij de eerste afspraak word een anamnese afgenomen, duur: 75 min. Een vervolg behandeling duurt ongeveer: 60 min.

 

De Shiatsu- massagetherapie wordt bij de meeste zorgverzekeraars volledig of voor een groot deel vergoed vanuit een basis inclusief een aanvullende pakket. Informeer bij uw zorgverzekeraar

of u in aanmerking komt voor een vergoeding.